; ;

Versenyszámok és szabályok

 

Kedves Sportbarátunk!


A kritikus tömeg igénye és kiváló szponzorainknak köszönhetően - immár ötödik alkalommal- 2017-ben is, meghirdetjük és megrendezzük a PÉCSI BRAND SLAM MEGHÍVÁSOS AMATŐR TENISZVERSENYT.
A PVTC elnöksége mint minden évben, idén is kritikusan, a véleményeket a lehető legszélesebb körből begyűjtve elemezte és értékelte a rendezvényt, és úgy döntött, hogy lényeges változtatásokat az eddigi szabályokban nem eszközöl, viszont indít egy új verseny-kategóriát az OTT (Over The Top) mezőnyt azon párosok részére, akik már a teniszben inkább csak a fineszt, a kecsességet, az eleganciát preferálják az izzadságszagú salaktúrás helyett.

A főbb szabályok:
1.)
Idén is, ahogy már két éve, az összes BRAND SLAM-en – mind egyéniben, mind párosban- egy főtáblát indítunk, ahol az első versenyen az 1-8 kiemelt a tavalyi A.) csoportok, a 9-16 kiemelt pedig a tavalyi B.) csoportok Master’s versenyének helyezettjei lesznek.
A 16 közé kerültek végig a FŐTÁBLÁN küzdenek, míg az első két, vagy három körben kiesettek VIGASZÁGON folytatják. Csakúgy mint eddig, mindkét verseny győzteseit külön díjazzuk de az eddigiektől eltérő módon a vigaszági versenyeken nem lehet pontot szerezni a BRAND SLAM összesített pontrendszerébe.
Minden egyes BRAND SLAM forduló a négy ismert szponzor nevét viseli, ami a tavaly megszokott magas színvonalú versenyt, ellátást, és díjazást garantálja.
Az OTT mezőny egyenes kieséses rendszerben, minden versenyhétvége vasárnap reggel rajtol, az első körben kiesők vigaszágon folytathatják.

Az összetett verseny kiemelt díjait továbbra is az év végi MASTER’S-eken osztjuk és itt nincs változás, csakúgy mint tavaly két kvalifikációs csoportban, azonos díjazásért küzdenek a legjobb nyolcak.

Az A.) csoport versenyeire az összetett pontverseny 1-8 helyezettjei kapnak meghívást, míg a B.) csoport versenyeire az összetett pontverseny 9-16 helyezettjei kvalifikálják magukat.

Az OTT összetett pontverseny első három helyzettje kvalifikálja magát a MASTER’S-re, ahol körmérközéseken döntik el, az idei év győztesét.

PONTRENDSZER:

Főtábla:

WIN FINAL SF QF R16 R32 R64 R128
1 000 600 360 180 90 45 10 5


2.) A Pécsi BRAND SLAM továbbra is meghívásos és ingyenes amatőr teniszverseny, ami annyit tesz, hogy továbbra is csak azok a versenyzők indulhatnak, akiket a Szervezőbizottság saját, vagy a szponzorok javaslatára, illetve az önkéntes jelentkezést elfogadva meghív, és a versenyzésért fizetni nem kell.

Az idei évadban ugyanakkor az indulóktól éves LICENSZDÍJAT kérünk, ami személyenként 10.000 Ft/év. Az OTT első évadában a nevezőknek licencdíjat nem kell fizetniük.


A licenszdíj befizetésével a játékos jogosultá válik:

  1. A 2017 évi 4 BRAND SLAM verseny férfi egyéni és férfi páros, főtáblás és vigaszági, vagy az OTT férfi páros főtáblás és vigaszági versenyein résztvenni, a versenyen biztosított ellátást, díjazást, és szolgáltatásokat igénybevenni.
  2. A 2017 évi BRAND SLAM MASTER’S férfi egyéni és férfi páros, A. vagy B. csoportos, vagy OTT férfi páros kvalifikációs kiválasztású versenyein résztvenni, a versenyen biztosított ellátást, díjazást és szolgáltatásokat igénybevenni.
  3. Mindezeken túl a licenszdíj teljes összege (10.000 Ft) teljes egészében beszámítható a PVTC téli fedett teniszpályáinak 10 vagy 20 alkalmas bérleti díjába. (Egy bérletbe egy licenszdíj számítható be).


A licenszdíj megfizethető a szezon elején és a versenyidény közben is, de összege nem változik. (Röviden bármelyik SLAM-en való indulási feltétel a 10 000 Ft/fő licenszdíj verseny előtti, a nevezéssel egyidőben történő befizetése).

A licenszdíj célja, hogy a minőségi versenyzésen túl, a PVTC-hez és létesítményeihez a felkészülési időben is kötődő sportolói, támogatói, baráti közösséget szeretnénk építeni. Változás még, hogy a 1-2 helyezettek díjai a továbbiakban nem kötődnek a római 1000-es versenyhez, viszont továbbra is a bajnokok nívós európai ATPversenyen való részvételért (egyelőre csak nézőként) küzdenek.

Minden más ugyanúgy lesz, mint tavaly, a szabályok sem változnak, és természetesen a versenyt a szervezők szakmailag, logisztikailag és külsőségeiben is egyaránt a már megszokott extra minőségben fogják megszervezni.

Ahogy már megszoktad, PÉCSI BRAND SLAM versenyről önálló honlapon (www.brandslam.hu), a BRAND SLAM saját Facebook oldalán (www.facebook.com/BRAND-SLAM-Amatőr-Teniszverseny) és a PVTC Facebook oldalán is tájékozódhatsz.

Ezeken a helyeken idén is rengeteg fotót, videot fogsz találni a a tavalyi győztesek római vakációjáról, az idei meccsekről, nyomon követheted a sorsolásokat, a folyamatban lévő és a befejezett meccsek eredményeit, meccsstatisztiákat, aktuális ranglistákat böngészhetsz, láthatod a játékosok fényképes adatlapjait, olvashatod a nyilatkozataikat, kommentálhatsz, kérdezhetsz, zrikálhatsz.Ű

Itt fogod megtalálni a részletesen kidolgozott verseny szabályokat, a ranglista pontrendszert és az egyes versenyek pontos idejét is, de hogy tervezni tudd az évet íme a program:

BRAND SLAM IDŐPONT NEVEZÉSI
HATÁRIDŐ
VERSENYSZÁMOK
SCHNEIDER AUTÓHÁZ BMW
OPEN
2017.
május 26-27-28.

2017.
május 22.
16:00 óra

1.) Férfi egyéni
2.) Férfi páros
3.) OTT férfi páros
AUTÓCITY AUDI
OPEN
2017.
június 17-18.
2017.
június 12.
16:00 óra
1.) Férfi egyéni
2.) Férfi páros
3.) OTT férfi páros
PROFINFO TEAM
OPEN
2017.
szeptember 9 - 10.
2017.
szeptember 4.
16:00 óra
1.) Férfi egyéni
2.) Férfi páros
3.) OTT férfi páros
OTP Bank
OPEN
2017.
szeptember 30. - október 1.
2017.
szeptember 25.
16:00 óra
1.) Férfi egyéni
2.) Férfi páros
3.) OTT férfi páros
PLATINA BAU
MASTER’S FINAL
2017.
november 11-12.
  1.) Férfi egyéni
2017.
november 25-26.
2.) Férfi páros
2017.
november 19.
3.) OTT férfi páros

Versenykiírás és program letöltése (PDF)>>


Péter Péter
Horváth Rita Dr. Falusy Gábor
BRAND SLAM teniszverseny Szervezőbizottsága